תפ"ח
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
48150-09-12
30/04/2013
|
בפני השופט:
1. נ' אחיטוב - אב"ד 2. מ' דיסקין 3. ר' בן-יוסף
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל עו"ד אושרה גז-אייזנשטיין
|
הנתבע:
יורם אביקזר עו"ד שגיא זני
|
גזר דין |
הקדמה
1. מלכתחילה, הוגש נגד הנאשם כתב אישום המייחס לו שורה של עבירות מין ואיומים (להלן: "
כתב האישום המקורי").
בטרם הוחל בשמיעת הראיות הגיעו הצדדים להסדר טיעון. במסגרתו הודה הנאשם בעובדות כתב אישום מתוקן (להלן: "
כתב האישום"), המייחס לו את העבירות הבאות: מעשה סדום, עבירה לפי סעיף 347(ב) בנסיבות סעיף 345(א)(1) ו-345(ב)(3) לחוק העונשין, התשל"ז - 1977 (להלן: "
החוק"); איומים, עבירה לפי סעיף 192 לחוק; מעשה מגונה בכוח (ריבוי עבירות), עבירה לפי סעיף 348(ג1) לחוק.
הסדר הטיעון לא כלל הסכמה לעניין העונש.
בהתאם להודאתו, הרשענו את הנאשם בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום המתוקן.
עובדות כתב האישום המתוקן
2. ביום 09.02.12, בשעה 01:30, או סמוך לכך, הלכה המתלוננת בשדרות ירושלים ביפו לכיוון בת- ים. הנאשם שנסע באותה עת ברכבו בשדרות הנ"ל, עצר סמוך למתלוננת, טען שהוא מכיר אותה והציע להסיעה לרחוב הגבול בבת-ים והיא נענתה להצעתו. במהלך הנסיעה סטה הנאשם ממסלול הנסיעה לכיוון סמטה חשוכה, שם עצר את הרכב, ניגש למתלוננת שישבה במושב הקדמי שליד הנהג, פתח את הדלת והורה לה להתפשט. המתלוננת סירבה לדרישת הנאשם, ובתגובה תקף אותה הנאשם בכך שסטר על פניה ומשך בשיערה. מפאת פחדה מהנאשם עשתה המתלוננת כדבריו והורידה את מכנסיה ותחתוניה. בהמשך הוריד הנאשם את מכנסיו ותחתוניו והורה למתלוננת לשכב על בטנה. משסירבה המתלוננת לדרישתו היכה אותה הנאשם בידיו וסובב אותה בכוח ומיד אחר כך, נשכב על גבה ושפשף את איבר מינו בישבנה למשך מספר דקות וזאת ללא הסכמתה. בהמשך הורה הנאשם למתלוננת להסתובב על גבה ולהוריד את חולצתה. המתלוננת הסתובבה על גבה אך סירבה להוריד את חולצתה. בתגובה סטר לה הנאשם וביצע בה מעשה מגונה בכך שהרים את חולצתה וחזייתה בכוח, נגע בחזה והחל לשפשף את איבר מינו ברגלה וזאת במטרה להחדיר את איבר מינו לאיבר מינה - הכל ללא הסכמתה. המתלוננת אשר קיוותה למנוע מהנאשם לבצע בה את זממו אמרה לו כי היא במחזור. הנאשם השתכנע ובתגובה לכך הורה לה למצוץ את איבר מינו. המתלוננת סירבה. אז ביצע הנאשם במתלוננת מעשה סדום בכך שאחז בחוזקה בשיערה, הזיז את ראשה לכיוון איבר מינו והחדיר בכוח את איבר מינו לפיה עד שהגיע לסיפוק מיני בפיה - הכל ללא הסכמתה.
בהמשך, איים הנאשם לפגוע בגופה של המתלוננת בכוונה להפחידה, תוך שהוא אוחז בחוזקה בפיה, באומרו "אם את לא בולעת אני שובר לך כאן את המפרקת וזורק אותך כאן".
לאחר מכן חזר הנאשם למושב הנהג ונסע מהמקום וכעבור מספר שניות הורה למתלוננת לרדת מהרכב והמשיך בנסיעה.
כתוצאה ממעשיו של הנאשם נגרמו למתלוננת חבלות.
ראיות לעונש
לנאשם אין עבר פלילי.
עדות אופי
3. במסגרת ראיותיו לעונש העיד הנאשם את רחמים רובין שהציג עצמו כחבר המשפחה.
העד מסר כי הוא משמש כשליח ציבור בבית הכנסת השכונתי ובמסגרת זו הכיר את הנאשם מאז שהיה תלמיד בבית ספר יסודי. בהתייחס למשפחת הנאשם, העיד שמדובר במשפחה חיובית, חמה ומכניסת אורחים. לדבריו, חרף הקשיים הכלכליים בהם נתונים ההורים הם השכילו להעניק לילדיהם חינוך ראוי והשקיעו בהם את מרב מאמציהם. על רקע זה הוא סבור שבאמצעות טיפול נכון יוכל הנאשם להשתקם ולהבטיח שמעשיו לא יישנו ויישארו בגדר מעידה חד פעמית. כן גם הביעאת נכונותו להשקיע מזמנו כדי לסייע בשיקומו של הנאשם.
טענות הצדדים
ב"כ המאשימה
4. במסגרת טיעוניה הפנתה ב"כ המאשימה לנסיבות חייה של קורבן העבירות ולפגיעות הנפשיות שנגרמו לה כתוצאה ממעשי הנאשם, כעולה מתסקיר נפגעת העבירה (להלן: "
התסקיר").
המתלוננת, צעירה באמצע שנות העשרים לחייה, רווקה ואם חד הורית לילד, גדלה במערכת משפחתית בעייתית והעדר דמויות הוריות תומכות. במהלך השנים כילדה וכבגירה נחשפה לאלימות, הן בתוך התא המשפחתי והן במסגרת יחסי הזוגיות.